Pieczone Foie Gras z kremem imbirowym
Pieczone Foie Gras z kremem imbirowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 13,43 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka szczypiorku, śmietany do bicia, grubej soli i świeżo zmielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pierogi foie Gras z foie gras, Zapiekane Foie Gras Z Przyprawionym Cytrusowym Purée, oraz Zapiekane Foie Gras z figą Mostardan i świeżymi figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze wiruj krystalizowany imbir, świeży imbir, brązowy cukier i ocet, aż imbir zostanie zmielony.
Wlać do 2-do 3-quart patelni i dodać 3/4 szklanki śmietany. Wymieszać na dużym ogniu, aż do wrzenia, a następnie często mieszać, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki, 8 do 10 minut; zachować ciepło.
Na każdym talerzu sałatki połóż plasterek tostów; utrzymuj ciepło do 10 minut w piekarniku 150 do 200.
Gorącym cienkim ostrzem, ostrym nożem (podgrzewać w gorącej wodzie lub nad palnikiem), pokroić foie gras w wąskim wymiarze na plastry o grubości 1/2 cala; wytrzeć nóż do czysta po każdym cięciu i ponownie podgrzać.
Plastry posypać lekko solą i pieprzem.
Umieść patelnię nieprzywierającą o średnicy 10-12 cali na dużym ogniu; gdy jest wystarczająco gorąca, aby kropla wody odbiła się od powierzchni, szybko połóż plastry foie gras na patelni, napełniając ją bez tłoczenia. Gotować foie gras tylko do lekko zbrązowieje na dnie, 15 do 45 sekund, następnie włączyć plastry i brązowy innych stronach (wnętrza będą ciepłe, nie gorące), 15 do 45 sekund.
Wyjmij patelnię z ognia i za pomocą szerokiej szpatułki szybko przenieś równe porcje foie gras do tostów; łyżka tłuszczu na patelni równomiernie na tostach. Kadzi sos imbirowy równo wokół porcji i udekorować szczypiorkiem.
Dane żywieniowe nie są dostępne.