Pieczone dyni i gruszki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać pieczone dyni i gruszki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, cebula, dyni, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z dyni z gruszkami i imbirem, Farsz z dzikiego ryżu z dyni, gruszkami i orzechami pekan, oraz Ciepło przyprawione dyni i warzyw korzeniowych Chili z gruszkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246° i ułóż stojak na środku.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, gdy się nagrzewa.
Wymieszać sól, rozmaryn i pieprz w małej misce; odstawić
Przygotuj squash: Odklej skórę obieraczką do warzyw. Przyciąć górę i dół.
Odetnij szyję od żarówki squasha. Połówki każdego kawałka wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Pokroić w kostkę 3/4 cala i umieścić w dużej misce.Rozpuścić 1 łyżkę masła i dodać do kabaczka.
Dodaj połowę zarezerwowanej mieszaniny soli i wrzucić do połączenia.
Wyjmij gorącą blachę do pieczenia z piekarnika i rozłóż dynię na równą warstwę. Pieczeń, aż squash jest złoty kolor na dole, o 25 protokół. Używając płaskiej szpatułki, wymieszaj i kontynuuj pieczenie, aż nóż będzie miękki, o 10 minut więcej. W międzyczasie przygotuj cebulę i gruszki.
Cebulę pokroić w średnią kostkę; odstawić. Gruszki obrać, osadzić i pokroić w dużą kostkę; odstawić. Pozostałe 2 łyżki masła rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Dodać gruszki i pozostałą połowę mieszaniny soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gruszki będą miękkie, o 5 do 6 minut więcej.
Zdjąć patelnię z ognia.Gdy Kabaczek będzie gotowy, dodaj go do patelni z cebulą i gruszkami, wrzuć do połączenia i podaj.