Pieczona w ziołach noga jagnięca bez kości
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać ziołowo pieczone bez kości nogi jagnięciny spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 6,01 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, szalotka, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona w ziołach noga jagnięca bez kości, Ser ziołowy bez kości z jagnięciny, oraz Pieczona noga jagnięca bez kości z sosem z czerwonego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rub jagnięcinę z 2 łyżkami. sól i 1 łyżeczka. pieprz; odstawić 1 godzinę.
Rozmaryn pulsować w robocie kuchennym 4 lub 5 razy lub aż drobno posiekane.
Dodać natkę pietruszki i kolejne 4 składniki i pulsować 4 lub 5 razy lub aż drobno posiekane.
Dodaj 6 Łyżek. oliwa z oliwek i puls 7 lub 8 razy lub do gładkiej, skrobanie w dół boki w razie potrzeby. Przetrzyj mieszaninę na jagnięcinę; umieść na dużej patelni do pieczenia.
Wrzucić razem ziemniaki i pozostałe 1 1/2 łyżeczki. sól, 1 łyżeczka. pieprz i 4 łyżki. olej; ziemniaki umieścić wokół jagnięciny na patelni.
Piec w temperaturze 450 przez 50 minut do 1 godziny lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 125 (rzadko).
Wyjąć jagnięcinę z patelni; przykryć luźno folią aluminiową i odstawić na 15 minut przed krojeniem.
Połowę jagnięciny kroimy w kostkę; pakujemy w 2 porcje (2 1/2 szklanki), rezerwujemy na gulasz jagnięcy z rozmarynem i kieszenie z jagnięciną.
Pozostałą jagnięcinę podawać z ziemniakami i sokami z patelni.
Uwaga: obierz centra ziemniaków, aby uzyskać ładną prezentację, w razie potrzeby.