Pieczona w ziołach noga jagnięca bez kości

Pieczona w ziołach noga jagnięca bez kości
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać ziołowo pieczone bez kości nogi jagnięciny spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 6,01 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, szalotka, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona w ziołach noga jagnięca bez kości, Ser ziołowy bez kości z jagnięciny, oraz Pieczona noga jagnięca bez kości z sosem z czerwonego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rub jagnięcinę z 2 łyżkami. sól i 1 łyżeczka. pieprz; odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Rozmaryn pulsować w robocie kuchennym 4 lub 5 razy lub aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodać natkę pietruszki i kolejne 4 składniki i pulsować 4 lub 5 razy lub aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
4
Dodaj 6 Łyżek. oliwa z oliwek i puls 7 lub 8 razy lub do gładkiej, skrobanie w dół boki w razie potrzeby. Przetrzyj mieszaninę na jagnięcinę; umieść na dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
JagnięcinaJagnięcina
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Odstawić na 30 minut.
6
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wrzucić razem ziemniaki i pozostałe 1 1/2 łyżeczki. sól, 1 łyżeczka. pieprz i 4 łyżki. olej; ziemniaki umieścić wokół jagnięciny na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec w temperaturze 450 przez 50 minut do 1 godziny lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 125 (rzadko).
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć jagnięcinę z patelni; przykryć luźno folią aluminiową i odstawić na 15 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
10
Połowę jagnięciny kroimy w kostkę; pakujemy w 2 porcje (2 1/2 szklanki), rezerwujemy na gulasz jagnięcy z rozmarynem i kieszenie z jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
JagnięcinaJagnięcina
Kombinacja 2Kombinacja 2
GulaszGulasz
11
Pozostałą jagnięcinę podawać z ziemniakami i sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Uwaga: obierz centra ziemniaków, aby uzyskać ładną prezentację, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia77
Magazyn