Pieczona Tilapia z tajskim sosem kokosowo-Curry

Pieczona Tilapia z tajskim sosem kokosowo-Curry
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pieczona Tilapia z tajskim sosem kokosowo-Curry może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 39g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 4,72 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka filetów tilapia, pasta curry, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczona Tilapia Z Tajskim Sosem Kokosowo-Curry, Pieczona Tilapia Z Tajskim Kokosowym Sosem Curry, oraz Tilapia Po Tajsku Z Rosołem Kokosowo-Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać imbir i czosnek; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
4
Dodać pieprz i cebulę; gotować 1 minutę. Wymieszać w proszku curry, curry pasty, i kminek; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Pasta CurryPasta Curry
CebulaCebula
PieprzPieprz
KminekKminek
5
Dodaj sos sojowy, cukier, 1/4 łyżeczki soli i mleko kokosowe; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
SólSól
6
Wyjąć z ognia; wymieszać kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
7
Rybę posmarować 1/2 łyżeczki oleju; posypać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Umieść rybę na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Broil 7 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Podawać ryby z sosem, ryżem i limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
SOSSOS
RybyRyby
RyżRyż

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn