Pieczona Tilapia z sałatką Frisée-jabłkową i sosem musztardowo-Pietruszkowym
Pieczona Tilapia z sałatką Frisée-jabłkową i sosem musztardowo-Pietruszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 290 kalorii, 36g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, jabłka galan, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona Tilapia z musztardowym sosem szczypiorkowym, Smażone bachory z pietruszką Spaetzle i musztardą, boczkiem i sosem jabłkowym, oraz Frisée-Przepis Na Sałatkę Z Pietruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę wody, 1 łyżkę soli i cukier w płytkim naczyniu.
Dodaj filety i odstaw 15 minut.
Wyjąć filety z solanki; osuszyć. Solankę należy wyrzucić.
Filety posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek.
Posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Umieść filety na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; broil 7 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Połącz rukolę, fryz i miętę w dużej misce.
Połącz jabłko i 1 łyżkę oleju; dobrze Wrzuć.
Dodać jabłko i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny rukoli, i wrzucić delikatnie.
Połączyć pozostałą 1 łyżkę oleju, pozostałą 1/4 łyżeczki soli, natkę pietruszki i pozostałe składniki, mieszając trzepaczką do wymieszania. Wymieszać rukolę równomiernie pomiędzy 6 talerzy; każdą porcję wymieszać z 1 filetem.
Na każdą porcję skropić około 1 łyżki śmietany.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.