Pieczona Tilapia z pomidorami i ziemniakami
Pieczona Tilapia z pomidorami i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 369 kalorii, 38g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.27 za porcję. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, pomidory koktajlowe, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczona Tilapia z pomidorami, Pieczona Tilapia z pomidorami, oliwkami i kaparami, oraz Pieczona Tilapia z fasolką szparagową i pieczonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. wrzuć ziemniaki z 1 łyżką oliwy z oliwek, 1 łyżeczką tymianku, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku w misce. Pokryć obramowaną blachę do pieczenia sprayem do gotowania; dodać ziemniaki i rozprowadzić w równej warstwie. Pieczeń, aż rumiane i chrupiące, podrzucając w połowie, o 35 protokół.
W międzyczasie do miski wrzucić pomidory, oliwki, kapary i czosnek z 1 łyżeczką oliwy z oliwek, 2 łyżkami octu i 1 łyżeczką tymianku. Płaszcz inny blacha do pieczenia z gotowania sprayu; dodać mieszaninę pomidorów i rozprowadzić w równej warstwie. Pieczeń aż zmięknie, 15 protokół.
Wymieszać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek i 1 łyżeczkę tymianku, 2 łyżki octu, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku w misce; umyć rybę.
Umieść rybę na wierzchu mieszanki pieczonych pomidorów i powrót do piekarnika, aż tylko gotowane przez, o 10 protokół. Podzielić na talerze i podawać z ziemniakami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio