Pieczona Szynka Burgundzka
Pieczona szynka burgundzka to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 963 kalorie, 65g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soku żurawinowo-jabłkowego, mocno brązowego cukru, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wstawić szynkę do dużego holenderskiego piekarnika.
Dodaj wodę, 1 szklanka soku żurawinowo-jabłkowego, 1 szklanka wina, 1 szklanka brązowego cukru, laski cynamonu i goździki.
Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 20 minut.
Usuń szynkę i marynatę z holenderskiego piekarnika i umieść w dużej niemetalicznej misce. Przykryć i schłodzić 8 godzin, obracając raz po 4 godzinach.
Wyjąć szynkę z marynaty; rezerwa 2 szklanki marynaty i dodać 1 szklankę brązowego cukru. (Wyrzucić pozostałą marynatę.)
Szynkę umieścić na lekko natłuszczonej płytkiej patelni do pieczenia.
Piec, odsłonięty, w 325 przez 1 1/2 godziny, fastrygując szynkę od czasu do czasu z zastrzeżoną mieszaniną marynaty.
Piec 20 minut więcej lub aż termometr mięsa zarejestruje 140, pieczenie szynki od czasu do czasu z sokami z patelni.
Wyjąć szynkę na deskę do rzeźbienia, rezerwując soki z patelni.
Połącz soki na patelni, Pozostałe 1 szklanka soku żurawinowo-jabłkowego, 1 szklanka wina i 1 szklanka brązowego cukru w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż sos lekko zgęstnieje i pokrywa tył metalowej łyżki (około 40 minut).
Dekorować, w razie potrzeby.