Pieczona papryka z sosem kaparowym
Pieczona papryka z sosem kaparowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pasty anchois, papryka, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczona czerwona papryka i kalafior z winegretem kaparowym, Szparagi Pieczone Z Sosem Kaparowym, oraz Serduszka Rzymskie z pieczoną papryką i sosem Cabrales dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczeń papryki na płomień gazowy lub grill lub smażyć je, obracając szczypcami, aż zwęglone na całym, o 10 protokół. Gdy papryka jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie, zdejmij skórę.
Usuń łodygi, nasiona i żeberka.
Pokrój paprykę wzdłuż na paski 1/2 cala.
W dużej szklance lub misce ze stali nierdzewnej, za pomocą widelca, wymieszaj sok z cytryny, pastę anchois, ocet, sól i pieprz. Wymieszać z olejem.
Dodać paprykę i kapary i wrzucić.
Dodaj małą puszkę odsączonego tuńczyka.
Skrót: aby szybko i z małym bałaganem upiec paprykę, wyprostuj ją i pokrój miąższ z każdej z czterech stron, pozostawiając za sobą łodygę, nasiona i rdzeń.
Umieścić paprykę na aluminiowej folii wyłożonej blachy do pieczenia, cut-side down, i dusić aż zwęglone. Złuszczaj zaczerwienioną skórę.