Pieczona papryka z orzeszkami piniowymi i pietruszką
Pieczona papryka z orzeszkami pinii i pietruszką to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 10 porcjami. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 164 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz orzeszki piniowe, czosnek, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Pieczone spaghetti czosnkowe z natką pietruszki i orzeszkami pinii, Tuńczyk z pieczoną papryką i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczona papryka w / złote rodzynki i orzeszki piniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika na około 6 cali od źródła ciepła. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Pokrój paprykę na pół od góry do dołu; usuń łodygę, nasiona i żeberka, a następnie umieść paprykę ściętą boki na przygotowanej blasze do pieczenia. Gotować pod rozgrzanym brojlerem, aż skóra papryki poczerniała i pęcherze, o 10 protokół.
Wrzucić poczerniałą paprykę do miski i szczelnie zamknąć folią. Pozostawić papryki do pary, jak ostygną, o 20 protokół. Po ostygnięciu usuń skórki i wyrzuć.
Toast orzeszki piniowe w małej suchej patelni na średnim ogniu, wirowanie orzechów piniowych na patelni, aż zmienią jasny kolor opalenizny i mają orzechowy zapach, 1 do 2 protokół.
Wyjąć z ognia i wlać do małej miski, aby zapobiec ich rozgotowaniu.
Prażoną paprykę pokroić w paski i ułożyć dekoracyjnie na półmisku, na przemian w czerwone i żółte paski.
Paprykę posypać prażonymi orzeszkami piniowymi, rodzynkami, czosnkiem i natką pietruszki, skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.