Pieczona kaczka z jabłkami, miodem i octem jabłkowym

Pieczona kaczka z jabłkami, miodem i octem jabłkowym
Pieczona kaczka z jabłkami, miodem i octem jabłkowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać tymianek, jabłka, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pan pieczone golonki cielęce z Calvadosem, jabłkami i octem jabłkowym, Pieczona wieprzowina z jabłkami, octem jabłkowym i rozmarynem, oraz Pieczona Kaczka Z Jabłkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. umyj i osusz kaczkę wewnątrz i na zewnątrz bardzo dobrze, a następnie obficie dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
2
Umieść wątrobę w jamie i szczelnie przetnij ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
3
Umieść kaczkę, na jego stronie, na patelni lub kuchennej bezpiecznej patelni do pieczenia, i umieścić go w piekarniku gotować 10 protokół. Przekręć kaczkę na drugą stronę i gotuj kolejne 10 minut. Obróć kaczkę na nią z powrotem i piecz jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
4
Wyjmij kaczkę z piekarnika i dodaj posiekane warzywa, czosnek, tymianek i posiekane pokrojenie na patelnię otaczającą ptaka. W tym czasie można usunąć ciąg kratownicowy. Kaczka w większości trzyma swój kształt, a nogi brązowieją i gotują bardziej równomiernie, jeśli pozwoli się nieco oderwać od ciała.Wróć kaczkę do piekarnika i gotuj dodatkowe 12-14 minut na funt lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna uda osiągnie 155 stopni. Kaczka będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika i wkrótce osiągnie temperaturę wewnętrzną 165 stopni F. Łyżka soków na patelni nad ptakiem kilka razy, jak gotuje.Po wyjęciu kaczki z piekarnika, doprawić ją ponownie solą i pieprzem i przenieść na półmisek, aby odpocząć co najmniej 20 minut, aby mogła kontynuować gotowanie. Jedną sztuczką, która poprawia smak mięsa z piersi, jest ustawienie kaczki pod kątem, z głową w dół, a koniec ogona uniesiony. Kubek do kawy pasuje do tego. Po osiągnięciu dobrego kąta, aromatyczne soki spływają z góry przez mięso z piersi i na talerz, gdzie można je zarezerwować i dodać do sosu w ostatniej chwili.Podczas gdy kaczka odpoczywa, karmelizuj plastry jabłka w 4 łyżkach masła. Jest to łatwe do osiągnięcia, jeśli położysz plasterki w jednej warstwie i nie przeszkadzaj im przez około 6 minut, podczas gdy z jednej strony stają się złotobrązowe. Po odwróceniu ich i gotować jeszcze kilka minut. Odstawić je na bok przykryte na pobyt ciepły podczas zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cała KaczkaCała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Umieść patelnię lub patelnię z warzywami i przycinanie na palniku ustawionym na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż ładnie rumiane, 1 lub 2 protokół. Następnie odcedzić i wyrzucić większość płynu na patelni, (to prawie cały tłuszcz). Następnie dodaj miód do patelni z pozostałymi rumianymi kawałkami i gotuj jeszcze chwilę. De-glazury patelni z około pół szklanki wody. Gotowanie mieszaniny około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Wlać ocet i jeszcze chwilę ugotować.Przecedzić sos przez sito umieszczone na czystym rondlu. Naciśnij ciała stałe, aby uwolnić je od jak największej ilości smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Dodaj sok z kaczki, który zebrałna półmisku i doprowadzić sos do niskiego wrzenia. Smak sosu może potrzebować nieco więcej octu, choć nie pozwól smak octu pokonać SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Zdjąć rondel z ognia i powoli dodawać pozostałe 3 łyżki masła trochę na raz, mieszając cały czas. Sos stanie się lekko zagęszczony. Wymieszać z cytrusami zests.To podawać pokroić kaczkę i ułożyć ją na półmisku, otoczonym jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Polać około połowy sosu na mięso, a resztę wykorzystać do przejścia przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn