Pieczona gęś z sosem jeżyn

Pieczona gęś z sosem jeżyn
Pieczona gęś z sosem imbirowym z jeżyn może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1759 kalorii, 74g białka, oraz 156 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $7.36 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jeśli masz pod ręką jabłko, sól morską, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Piernik Z Jeżyny I Czarnej Śliwki, Pieczona wieprzowina z sosem jeżyn, oraz Pieczona dziczyzna z sosem szałwiowym z jeżyn.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Gęś dokładnie umyć wewnątrz i na zewnątrz. Dobrze wysuszyć ręcznikami papierowymi. Nakłuj skórę widelcem lub drobnym szaszłykiem (pomaga to uwolnić tłuszcz podczas gotowania) i obficie pocieraj solą morską. Wypchaj ptaka pokrojonym owocem. Włóż skrzydła pod, aby nie były odsłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Gęś CałaGęś Cała
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Dodaj 1/2 cala wody do patelni i umieść stronę piersi gęsi w dół w stojaku do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Umieść patelnię w piekarniku na 45 minut. Sprawdź ptaka podczas pieczenia, aby upewnić się, że woda nie odparuje lub gęsi tłuszcz się spali. Po 45 minutach wyjmij gęś z piekarnika. Przekręć pierś do góry i ponownie nakłuj skórę. Ostrożnie usuń nadmiar tłuszczu, przechylając patelnię i używając baster.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
Gęś CałaGęś Cała
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BasterBaster
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj kolejną 1/2 cala wody do patelni. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Gęś jest gotowana, gdy jej soki są jasne, gdy udo jest Przekłute szaszłykiem. Jeśli w ogóle są krwawe, piecz przez kolejne 15 minut i sprawdź ponownie. Aby upewnić się, że gęś jest ugotowana, włóż termometr w najgrubszą część uda. Powinien odczytać 170 Stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Wylać nadmiar tłuszczu pozostawiając około 2 łyżki stołowe.
9
Dodaj szalotki, imbir, jeżyny, cukier i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
10
Saute przez 5 do 10 minut, aż jeżyny zaczynają się rozpadać i soki są uwalniane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
11
Dodać Zinfandel i zmniejszyć o połowę następnie dodać bulion z kurczaka i zmniejszyć o połowę ponownie. SOS przełożyć przez sito i wyrzucić miąższ.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
ZinfandelZinfandel
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
12
Podawać z gęsią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia58
Magazyn