Pieczona dynia z pistacjami i gorgonzolą

Pieczona dynia z pistacjami i gorgonzolą
Pieczona dynia z pistacjami i Gorgonzolanem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka octu jabłkowego, pistacje, evoo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Quiche z pieczonej dyni z karmelizowaną cebulą, Gorgonzolanem i szałwią, Azjatycka Sałatka gruszkowa z Gorgonzolanem i prażonymi pistacjami, oraz Ciepły balsamiczny i pieczony winogronowy makaron ogórkowy z prażonymi persimmonami, camembertem i pistacjami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Aby obrać dynię, przekrój ją na połowę, a następnie zgarnij nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
3
Pokroić w kliny, wyrzeźbić mięso ze skóry, a następnie posiekać na 1-calowe kostki. (Jeśli używasz dyni, przeciąć dynię na pół, oddzielając górną połowę od bulwiastego DNA. Użyj ostrego obieraczki do warzyw lub noża do parowania, aby przyciąć skórę. Pokroić squash na 1-calowe kostki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Dynię ułożyć na blasze i skropić 2 łyżkami EVOO i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Umieścić w piekarniku i piec na złoty kolor i gotowane przez, 30 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Dodaj pistacje w ciągu ostatnich 5 do 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
7
Ostudzić do temperatury pokojowej.
8
Podczas gdy dynia jest pieczenie, zrobić vinaigrette. W małej misce do mieszania, połączyć ocet, miód i musztardę. W wolnym strumieniu ubijamy Pozostałe EVOO, dodajemy szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
W dużej misce, połączyć gotowane i schłodzone dyni z pistacjami i szpinak dziecko i rukola. Wrzucić i dostosować przyprawy. Ułóż na talerzu i top z okruchami gorgonzoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Ząbki Czosnku, Obrane I Posiekane2 Duże Ząbki Czosnku, Obrane I Posiekane
GorgonzolaGorgonzola
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia40
Magazyn