Pieczona dynia Maślana i czerwona cebula z Tahini i Za 'atar z' Jerozolimy
Pieczona dynia Maślana i czerwona cebula z Tahini i Za 'atar z' Jerozolimy wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka cebuli, pietruszka z płaskim liściem, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 394 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Przynosi wam poważne jedzenie. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 99%. Spróbuj Pieczona dynia Maślana i czerwona cebula z Tahini i Za ' atar, Pieczone dyni z granatem i Tahini, oraz Pieczony bakłażan i dyni z sosem tahini-jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 475 ° F / 240°C.
Włożyć Kabaczek i cebulę do dużej miski, dodać 3 łyżki oleju, 1 łyżeczkę soli i trochę czarnego pieprzu i dobrze wymieszać.
Rozłóż na blasze ze skórą skierowaną w dół i piecz w piekarniku przez 30 do 40 minut, aż warzywa przybrały jakiś kolor i zostaną ugotowane. Miej oko na cebuli, jak mogą gotować szybciej niż squash i muszą być usunięte wcześniej.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Aby zrobić sos, umieść tahini w małej misce wraz z sokiem z cytryny, wodą, czosnkiem i 1/4 łyżeczki soli.
Ubijamy, aż sos będzie miał konsystencję miodu, dodając w razie potrzeby więcej wody lub tahini
Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju wlać na małą patelnię i umieścić na średnim ogniu.
Dodać orzeszki piniowe wraz z 1/2 łyżeczki soli i gotować przez 2 minuty, często mieszając, aż orzechy będą złotobrązowe.
Wyjmij z ognia i przenieś orzechy i olej do małej miski, aby zatrzymać gotowanie.
Aby służyć, rozłożyć warzywa na dużym półmisku i skropić tahini.
Posypać orzeszki piniowe i ich olej na wierzchu, a następnie za ' Atar i pietruszka.