Pieczona cukinia z ricottą i miętą

Pieczona cukinia z ricottą i miętą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonej cukinii z Ricottanem i miętą. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 84 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, ricotty, nasion kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Cukinia z ricottą, miętą i bazylią, Cukinia, Mięta I Ricotta Frittata, oraz Smażona Cukinia Z Miętą I Ricottą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Rozłóż pokrojoną w kostkę cukinię na 2 dużych blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem. Piecz przez około 18 minut, aż cukinia zbrązowieje na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
4
Posyp cukinię pokruszoną czerwoną papryką, nasionami kminku i nasion kopru włoskiego i piecz do pachnącego, o 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
5
Przenieść cukinię do miski. Wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą. Posmarować ricottę cukinią i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie PlasterkiKapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Przez CiastoPrzez Ciasto
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Udekorować liśćmi mięty i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn