Pieczona cukinia prowansalska
Pieczona cukinia prowansalska może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, parmezan, cukinię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Cytryna + Herbes de Provence Pieczony kurczak, Herbes de Provence, oraz Herbes de Provence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ułóż warstwę plastrów cukinii na dnie 9-calowej patelni do ciasta, aby lekko nakładały się na siebie; skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą morską i herbes de Provence. Powtarzaj nakładanie, aż zużyje się cała cukinia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Podczas gdy cukinia piecze, wymieszać razem bułkę tartą, parmezan i 3 łyżki oliwy z oliwek w misce; doprawić solą i pieprzem.
Rozprowadzić równomiernie na upieczonej cukinii i powrócić do piekarnika 10 minut więcej; podawać na gorąco.