Pieczarka Rigatoni
Grzyb Rigatoni piec może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 461 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ser asiago, szalotki, grzyby cremini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Trzy Grzybowe Rigatoni, Rigatoni Trójmiasto, oraz Trzy Grzybowe Rigatoni.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Dobrze spuścić. Ugotowany makaron odstawić na bok.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty.
Dodać grzyby, 1 łyżka tymianku, sól, pieprz, i czosnek; smażyć 8 minut lub aż grzyby będą miękkie.
Dodaj sherry; gotuj 1 minutę, często mieszając.
Mąkę umieścić w holenderskim piecu na średnim ogniu; stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować 1 minutę lub do lekko grubego, stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia; dodać 1/2 szklanki sera, mieszając aż do rozpuszczenia.
Dodać makaron i mieszaninę pieczarek do mieszaniny serów, rzucając dobrze połączyć. Łyżka mieszanki makaronu do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia lekko pokryte sprayem do gotowania; posypać równomiernie pozostałą 1/2 szklanki sera.
Piec w 375 przez 30 minut lub aż ser topi się i zaczyna brązowieć.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.