Piec do kiełbas Rigatoni
Piec z kiełbasą Rigatoni zajmuje ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 826 kalorii, 32G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 586 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka wina, dojrzały cheddar, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 92%. Podobne przepisy to Ciasto Makaronowe Rigatoni, Pepperoni Rigatoni Bake, oraz Tandetny Wypiek Rigatoni.
Instrukcje
Kiełbaski rozetnij i usuń ze skórek, a następnie posiekaj na małe kawałki.
Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę i smażyć przez 5 minut, aż zmiękną i lekko rumiane. Kiełbaski wymieszać i smażyć do lekko zabarwionego.
Dodać marchewkę, następnie wymieszać z winem, wywar, pomidor czysty i doprawić.
Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, aż zgęstnieje. Smak i sezon. Odstawić.
Na patelnię włożyć masło, mąkę i mleko. Delikatnie podgrzać, ubijając, aż zgęstnieje i będzie gładka.
Dodać posypkę świeżo startej gałki muszkatołowej, doprawić, następnie dusić przez 2 minuty.
Rozgrzej piekarnik do 190C / Gaz 5 / wentylator 170C. doprowadzić dużą patelnię osolonej wody do wrzenia.
Dodaj makaron, dobrze wymieszaj, a następnie gotuj, odsłonięte, przez 10-12 minut, do miękkości.
Zdjąć z ognia, wymieszać ze szpinakiem i, gdy tylko zwiędnie, dobrze odcedzić.
Przełóż połowę makaronu do płytkiego naczynia żaroodpornego, około 2,2 litra / 4 kufle i wyrównaj. Łyżką polać SOS kiełbasowy, następnie przykryć pozostałym makaronem.
Polać białym sosem równomiernie na wierzchu i posypać cheddar.
Piec przez 20-25 minut, aż złoty kolor będzie brązowy. Pozostawić na 5 minut przed podaniem.