Pianki czekoladowe to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 26. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukier puder, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pianki Czekoladowe, Pianki Czekoladowo-Miętowe, oraz Pianki Pokryte Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać 1/2 szklanki wody do małej miski bezpiecznej w kuchence mikrofalowej i posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połączyć pozostałe 1/2 szklanki wody, cukier, syrop kukurydziany, i sól w rondlu średnio ciężkich na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 25
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Rożek Cukru Lodowego
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Patelnia Z Sosem
3
Wlać mieszaninę cukru do miski miksera stojącego; odstawić, aż termometr cukierkowy zarejestruje 21
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru Lodowego
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Mikser Stojący
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Mikstura żelatyny mikrofalowej w wysokiej temperaturze przez 20 sekund lub do momentu rozpuszczenia żelatyny, mieszając po 10 sekundach. Mikserem na małej prędkości ubić mieszankę cukru za pomocą przystawki do bicza; stopniowo wlać mieszankę żelatyny cienkim strumieniem do mieszaniny cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj 1 łyżeczkę wanilii. Zwiększ prędkość do wysokiej; ubijaj mieszankę z dużą prędkością, aż będzie lekka i puszysta (około 5 minut). Zmniejsz mikser do średniej prędkości i stopniowo dodaj 1/4 szklanki kakao; beat aż do połączenia. Używając szpatułki pokrytej sprayem do gotowania, zeskrobać mieszaninę na 11 x 7-calową patelnię do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania; gładki wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Wanilia
Kakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Szpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Odstawić 2 godziny.
7
Cukier puder, skrobię kukurydzianą i 2 łyżeczki kakao przesiać na patelnię z galaretką. Za pomocą szpatułki offsetowej pokrytej sprayem do gotowania, usuń piankę z patelni; umieść w mieszaninie cukru. Za pomocą nożyczek dobrze pokrytych mieszaniną cukru pudru pokrój pianki na 78 (1-calowe) kwadratów. Wsypać mieszaninę cukru pudru; wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar mieszaniny cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Spray Do Gotowania
Pianki
Skrobia Kukurydziana
Kakao W Proszku
Galaretka
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Cukier
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Nożyczki Kuchenne
Patelnia
8
Ułóż pianki na stojaku chłodzącym umieszczonym na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
9
Umieść słodko-gorzką czekoladę w małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 1 minutę lub do stopienia, mieszając co 20 sekund, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Mżawka roztopioną czekoladę na pianki; odstawić, aż czekolada jest ustawiona.