Pianki Czekoladowe

Pianki Czekoladowe
Pianki czekoladowe to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 26. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukier puder, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pianki Czekoladowe, Pianki Czekoladowo-Miętowe, oraz Pianki Pokryte Czekoladą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1/2 szklanki wody do małej miski bezpiecznej w kuchence mikrofalowej i posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połączyć pozostałe 1/2 szklanki wody, cukier, syrop kukurydziany, i sól w rondlu średnio ciężkich na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 25
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wlać mieszaninę cukru do miski miksera stojącego; odstawić, aż termometr cukierkowy zarejestruje 21
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Mikser StojącyMikser Stojący
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Mikstura żelatyny mikrofalowej w wysokiej temperaturze przez 20 sekund lub do momentu rozpuszczenia żelatyny, mieszając po 10 sekundach. Mikserem na małej prędkości ubić mieszankę cukru za pomocą przystawki do bicza; stopniowo wlać mieszankę żelatyny cienkim strumieniem do mieszaniny cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj 1 łyżeczkę wanilii. Zwiększ prędkość do wysokiej; ubijaj mieszankę z dużą prędkością, aż będzie lekka i puszysta (około 5 minut). Zmniejsz mikser do średniej prędkości i stopniowo dodaj 1/4 szklanki kakao; beat aż do połączenia. Używając szpatułki pokrytej sprayem do gotowania, zeskrobać mieszaninę na 11 x 7-calową patelnię do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania; gładki wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Odstawić 2 godziny.
7
Cukier puder, skrobię kukurydzianą i 2 łyżeczki kakao przesiać na patelnię z galaretką. Za pomocą szpatułki offsetowej pokrytej sprayem do gotowania, usuń piankę z patelni; umieść w mieszaninie cukru. Za pomocą nożyczek dobrze pokrytych mieszaniną cukru pudru pokrój pianki na 78 (1-calowe) kwadratów. Wsypać mieszaninę cukru pudru; wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar mieszaniny cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
PiankiPianki
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
GalaretkaGalaretka
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
CukierCukier
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
PatelniaPatelnia
8
Ułóż pianki na stojaku chłodzącym umieszczonym na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
9
Umieść słodko-gorzką czekoladę w małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 1 minutę lub do stopienia, mieszając co 20 sekund, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Mżawka roztopioną czekoladę na pianki; odstawić, aż czekolada jest ustawiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
CzekoladaCzekolada
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje26
Ocena Zdrowia0
Magazyn