Pełnoziarnisty Melasa Płaski Chleb
Pełnoziarnisty Melasa płaski chleb może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji chleba. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oleju roślinnego, mąki, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Spróbuj Chleb Płaski Pełnoziarnisty, Melasa Chleb Pszenny, oraz Melasa Chleb Pełnoziarnisty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmarować blachę do pieczenia.
W misce ubić mąkę pszenną, mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia i sól.
Wymieszaj olej roślinny, wrzącą wodę, miód i melasę do mieszaniny mąki i mieszaj, aż do całkowitego połączenia. Obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść kilka razy, aby upewnić się, że ciasto jest całkowicie wymieszane. Podziel ciasto na ćwiartki i zwiń każdą ćwiartkę w kulkę. Naciśnij każdą kulkę ciasta w kółko o grubości około 1/4 cala i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia. W razie potrzeby użyj noża kuchennego, aby lekko nacinać pieczywo za pomocą 2 krzyżujących się linii, aby później podzielić pieczywo.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zbrązowieje, o 15 protokół. W razie potrzeby pieczywo posmarować roztopionym masłem po wyjęciu z piekarnika.