Pestki Dyni Kruche
Pestki dyni kruche może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoją kolekcję deserów. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Ten przepis służy 12. Jeśli masz nasiona dyni, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 174 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Podobne przepisy to Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni, Pestki Dyni Kruche, oraz Pestki Dyni Kruche.
Instrukcje
Umieść 24-na 12-calowy arkusz pergaminu na powierzchni roboczej i zakotwiczyć narożniki z kawałkami taśmy. Doprowadzić cukier, wodę i sól morską do wrzenia w 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować mieszaninę, bez mieszania, spłukując kryształy cukru z boku patelni pędzlem do ciasta zanurzonym w zimnej wodzie, aż syrop zarejestruje 114° (etap miękkiej kuli) na termometrze, 10 do 12 minut (syrop cukrowy będzie bezbarwny).
Wyjąć z ognia i wymieszać nasiona drewnianą łyżką, następnie kontynuować mieszanie, aż syrop wykrystalizuje, 3 do 4 minut.
Przywróć patelnię do umiarkowanego ciepła i gotuj, stale mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści (cukier będzie nadal wysychał i stał się ziarnisty przed stopieniem) i zmieni głęboki karmelowy kolor, 4 do 5 minut więcej(nasiona będą opiekane). Ostrożnie wlać gorącą mieszaninę karmelu na pergamin i ostrożnie przykryć innym arkuszem. Natychmiast rozwałkuj (między arkuszami pergaminu) tak cienko, jak to możliwe za pomocą wałka do ciasta, mocno naciskając.
Usuń górny arkusz pergaminu i natychmiast pokrój kruche na kawałki ciężkim nożem lub kółkiem do pizzy. Całkowicie ostudzić kruche, a następnie obrać papier od spodu. (Na przemian, łamać kruche na kawałki, gdy ostygnie.)
Kruche mogą być wykonane 2 tygodnie wcześniej i przechowywane, warstwy oddzielone papierem woskowym, w hermetycznym pojemniku.