Penne z kiełbasą i sosem pomidorowym
Penne z kiełbasą i sosem pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 26g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 15 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, oliwa z oliwek, parmigiano-reggiano plus dodatkowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Penne z pikantną kiełbasą-sos pomidorowy, Penne Rigate z pikantną kiełbasą i cukinią w sosie pomidorowym, oraz Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio") dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie dodać mięso kiełbasy i gotować, mieszając, aby rozbić duże kawałki, aż mięso jest rumiane i tylko gotowane przez, 5 do 7 protokół.
Przenieś mięso do miski za pomocą łyżki szczelinowej i dodaj paprykę i czosnek do tłuszczu na patelni. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pieprz będzie po prostu miękkie i czosnek jest złoty, 5 do 6 minut.
Dodać wino i kiełbasę i gotować na wolnym ogniu, skrobanie się brązowe kawałki na dnie patelni z drewnianą łyżką, aż płyn zmniejsza się o połowę, o 2 protokół.
Dodaj pomidory z sokiem i czarnym pieprzem i gotuj na wolnym ogniu, rozbijając pomidory łyżką, aż sos lekko zgęstnieje, 6 do 8 minut.
Podczas gotowania sosu, gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu, następnie spuścić makaron w durszlaku i wrócić do garnka.
Dodaj sos i ser do makaronu i wrzucić do herbu.
Dodać wodę do gotowania, jeśli to konieczne, aby zwilżyć. Doprawiamy makaron solą i pieprzem, podajemy z dodatkiem sera.