Penne z karczochami: Penne ai Carciofi
Penne z karczochami: Penne ai Carciofi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 26g białka, oraz 17g tłuszczu. Za $3.19 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, wino, pancettę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 64%. Podobne przepisy to Penne z sercami karczochów (Penne al carciofi), Penne z kurczakiem i karczochami, oraz Penne ze szparagami i karczochami.
Instrukcje
W rondelku rozgrzej oliwę na średnim ogniu i dodaj cebulę i pancettę, mieszając, aż cebula będzie miękka, ale nie zrumieniona, około 10 minut.
Odcedź karczochy i dodaj je na patelnię, dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw do duszenia na kolejne 10 minut.
Zagotuj 3 litry wody i dodaj 1 łyżkę soli. Dopraw karczochy solą, a następnie dodaj wino do karczochów, po trochu, dodając więcej, gdy wino wyparuje. Gdy wino wyparuje, dodaj wrzącą wodę, aby przykryć warzywa, przykryj i gotuj przez 30 minut, aż karczochy całkowicie wchłoną wodę, a warzywa będą miękkie.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Dodaj penne i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie miękka al dente. Podczas gdy makaron się gotuje, Przywróć karczochy na małym ogniu. Ubij jajka w małej misce, a następnie ubij starty ser. Gdy karczochy będą gorące, zdejmij patelnię z ognia i powoli wmieszaj mieszankę jajeczną do karczochów.
Odcedź makaron i wymieszaj z mieszanką karczochów.