Penne z karczochami: Penne ai Carciofi

Penne z karczochami: Penne ai Carciofi
Penne z karczochami: Penne ai Carciofi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 26g białka, oraz 17g tłuszczu. Za $3.19 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, wino, pancettę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 64%. Podobne przepisy to Penne z sercami karczochów (Penne al carciofi), Penne z kurczakiem i karczochami, oraz Penne ze szparagami i karczochami.

Instrukcje

1
W rondelku rozgrzej oliwę na średnim ogniu i dodaj cebulę i pancettę, mieszając, aż cebula będzie miękka, ale nie zrumieniona, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odcedź karczochy i dodaj je na patelnię, dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw do duszenia na kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Zagotuj 3 litry wody i dodaj 1 łyżkę soli. Dopraw karczochy solą, a następnie dodaj wino do karczochów, po trochu, dodając więcej, gdy wino wyparuje. Gdy wino wyparuje, dodaj wrzącą wodę, aby przykryć warzywa, przykryj i gotuj przez 30 minut, aż karczochy całkowicie wchłoną wodę, a warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Dodaj penne i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie miękka al dente. Podczas gdy makaron się gotuje, Przywróć karczochy na małym ogniu. Ubij jajka w małej misce, a następnie ubij starty ser. Gdy karczochy będą gorące, zdejmij patelnię z ognia i powoli wmieszaj mieszankę jajeczną do karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
PennePenne
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Odcedź makaron i wymieszaj z mieszanką karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn