Penne z brukselką i chrupiącym boczkiem
Penne z brukselką i chrupiącym boczkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, ser parmigiano-reggiano, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Boczek i brukselka Penne, Cytrynowe Maślane Brukselki Z Chrupiącym Boczkiem Z Pieprzem, oraz Penne Rigate z brukselką i gorgonzolą.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Brukselka parowa, pokryta, 7 minut lub do miękkości.
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżeczkę kapieli na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Dodać brukselkę do kapiących boczek na patelni; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać z gotowanym makaronem; przykryć mieszaninę i ogrzać.
Połączyć mleko, mąkę i bulion, dobrze mieszając trzepaczką. Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu. Stopniowo dodawać mieszaninę mleka, stale mieszając trzepaczką, aż do dobrze wymieszanego. Gotować przez 6 minut lub aż zgęstnieje, stale mieszając. Wymieszać w 1/4 szklanki sera, mieszając, aż ser się rozpuści.
Wlać sos na mieszaninę makaronu, podrzucając do płaszcza. Top z pozostałym 1/2 szklanki sera, orzechy, boczek, i pieprz; podawać natychmiast.