Patyczki z ciasta francuskiego o smaku mięty pieprzowej
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bez nabiału do swojej kolekcji, Peppermint Puff Pastry Sticks może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten spód ma 122 kalorie , 1 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 40 osób. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Jest dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mleczną czekoladową polewę cukrową, cukierki miętowe, ciasto francuskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj Chocolate Puff Pastry Squares , Napoleon - A Creamy Puff Pastry Cake i Peach and almond puff cake tarts, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°. Rozłóż ciasto.
Przekrój na pół, aby powstały dwa prostokąty.
Pokrój każdy prostokąt w poprzek na 18 pasków o szerokości około 1/2 cala.
Umieścić na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Piec przez 12–15 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij z patelni i odłóż na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Umieść pokruszone cukierki w płytkiej misce. W mikrofalówce rozpuść polewę cukierkową; mieszaj, aż będzie gładka. Zanurz każde ciasteczko do połowy w polewie; pozwól nadmiarowi spłynąć.
Posyp cukierkami miętowymi.
Umieścić na papierze woskowanym; odstawić do stężenia. Przechowywać w szczelnym pojemniku.