Patelnia Enchilada

Patelnia Enchilada
Przepis na patelnię Enchilada można zrobić w około 30 minut. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,06 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 353 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i weź wodę, sos enchilada, tortille z mąki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako meksykańskie danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Patelnia Z Kurczakiem Enchilada, Patelnia Z Kurczakiem Enchilada, oraz Patelnia Z Kurczakiem Enchilada.

Instrukcje

1
Na dużej patelni ugotuj 1 funt mielonej wołowiny i cebuli na średnim ogniu, aż przestanie być różowy; odcedzić. Dodaj zupę, sos enchilada, mleko i chili. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
MlekoMleko
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
W międzyczasie na innej patelni gotuj pozostałą wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić. Dodaj wodę i przyprawę do taco. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw TacoMieszanka Przypraw Taco
WodaWoda
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść około 1/4 szklanki wołowiny przyprawionej taco na środku każdej tortilli; na wierzchu 1/4 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
WołowinaWołowina
4
Zwiń i umieść szew stroną do dołu nad sosem mięsnym na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Posyp pozostałym serem. Przykryj i gotuj przez 1-2 minuty lub do stopienia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla enchilady. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn