Patelnia Enchilada
Przepis na patelnię Enchilada można zrobić w około 30 minut. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,06 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 353 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i weź wodę, sos enchilada, tortille z mąki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako meksykańskie danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Patelnia Z Kurczakiem Enchilada, Patelnia Z Kurczakiem Enchilada, oraz Patelnia Z Kurczakiem Enchilada.
Instrukcje
Na dużej patelni ugotuj 1 funt mielonej wołowiny i cebuli na średnim ogniu, aż przestanie być różowy; odcedzić. Dodaj zupę, sos enchilada, mleko i chili. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie na innej patelni gotuj pozostałą wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić. Dodaj wodę i przyprawę do taco. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Umieść około 1/4 szklanki wołowiny przyprawionej taco na środku każdej tortilli; na wierzchu 1/4 szklanki sera.
Zwiń i umieść szew stroną do dołu nad sosem mięsnym na patelni.
Posyp pozostałym serem. Przykryj i gotuj przez 1-2 minuty lub do stopienia sera.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla enchilady. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.