Pasztet z wątróbką z kurczaka i rodzynkami
Pasztet z wątróbką z kurczaka i rodzynkami wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 508 kalorii, 10g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi napój. Ten przepis z BBC Good Food wymaga blond rodzynek, orzechów laskowych, wina i liści sałaty. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Pasztet Z Wątróbki Drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki Drobiowej".
Instrukcje
Dzień przed, umieścić rodzynki w małej misce, zalać wystarczająco brandy, aby przykryć, a następnie pozostawić do namoczenia na 1 godzinę.
Wlać wino i Porto do małego, głębokiego rondla, wlać szalotki i czosnek, następnie dusić, aż zmniejszy się o dwie trzecie około 10 min.
Wyjąć z ognia i przejść przez drobne sito, naciskając, aby wyodrębnić wszystkie soki. Pozostawić do ostygnięcia. Roztopić 200 g masła, następnie pozostawić do ostygnięcia.
W maszynce zmiksować wątróbki z kurczaka na gładką masę, następnie dodać redukcję wina, a następnie jajka, schłodzone roztopione masło, 1 łyżeczkę soli i łyżeczkę czarnego pieprzu. Przełożyć przez drobne sito do dzbanka, wymieszać z orzechami, a następnie odstawić.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Rodzynki odsączyć, a następnie podzielić na 6 x 125 ml ramekinów.
Wlać mieszaninę wątróbki drobiowej, pozostawiając niewielką przestrzeń na górze każdej z nich. Podstaw ramekiny w małej blaszce do pieczenia (lub podobnym naczyniu żaroodpornym z bokami, aby uzyskać bain-marie), a następnie wlać wystarczającą ilość gorącej wody, aby dotrzeć do dwóch trzecich drogi w górę boków. Przykryć folią i piec 35-40 minut. Aby sprawdzić po ugotowaniu, wciśnij Cienkie Ostrze noża do środka, a jeśli wyjdzie gorące i czyste, pt jest gotowe. Jeśli nie, nadal gotować, ale dont overcook lub niech suflet się lub Tekstura pt będzie ziarnisty.
Usuń z bain-marie, a następnie wlej cienką warstwę klarowanego masła na każde naczynie, aby je uszczelnić. Rozsypać na kilka dodatkowych rodzynek i pistacji do dekoracji, jak masło jest ustawienie. Pozostawić do ostygnięcia, następnie przechowywać w lodówce do 3 dni.
Aby służyć, umieść każdy ramekin na talerzu z tostowym chlebem orzechowym i kilkoma ubranymi liśćmi sałaty.