Pasztet z wątróbką z kurczaka i rodzynkami

Pasztet z wątróbką z kurczaka i rodzynkami
Pasztet z wątróbką z kurczaka i rodzynkami wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 508 kalorii, 10g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi napój. Ten przepis z BBC Good Food wymaga blond rodzynek, orzechów laskowych, wina i liści sałaty. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Pasztet Z Wątróbki Drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki Drobiowej".

Instrukcje

1
Dzień przed, umieścić rodzynki w małej misce, zalać wystarczająco brandy, aby przykryć, a następnie pozostawić do namoczenia na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wlać wino i Porto do małego, głębokiego rondla, wlać szalotki i czosnek, następnie dusić, aż zmniejszy się o dwie trzecie około 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
PortPort
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wyjąć z ognia i przejść przez drobne sito, naciskając, aby wyodrębnić wszystkie soki. Pozostawić do ostygnięcia. Roztopić 200 g masła, następnie pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
W maszynce zmiksować wątróbki z kurczaka na gładką masę, następnie dodać redukcję wina, a następnie jajka, schłodzone roztopione masło, 1 łyżeczkę soli i łyżeczkę czarnego pieprzu. Przełożyć przez drobne sito do dzbanka, wymieszać z orzechami, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
RedukcjaRedukcja
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(Keebler)(Keebler)
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
(duża Tuba)(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Rodzynki odsączyć, a następnie podzielić na 6 x 125 ml ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Wlać mieszaninę wątróbki drobiowej, pozostawiając niewielką przestrzeń na górze każdej z nich. Podstaw ramekiny w małej blaszce do pieczenia (lub podobnym naczyniu żaroodpornym z bokami, aby uzyskać bain-marie), a następnie wlać wystarczającą ilość gorącej wody, aby dotrzeć do dwóch trzecich drogi w górę boków. Przykryć folią i piec 35-40 minut. Aby sprawdzić po ugotowaniu, wciśnij Cienkie Ostrze noża do środka, a jeśli wyjdzie gorące i czyste, pt jest gotowe. Jeśli nie, nadal gotować, ale dont overcook lub niech suflet się lub Tekstura pt będzie ziarnisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Usuń z bain-marie, a następnie wlej cienką warstwę klarowanego masła na każde naczynie, aby je uszczelnić. Rozsypać na kilka dodatkowych rodzynek i pistacji do dekoracji, jak masło jest ustawienie. Pozostawić do ostygnięcia, następnie przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
9
Aby służyć, umieść każdy ramekin na talerzu z tostowym chlebem orzechowym i kilkoma ubranymi liśćmi sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn