Pasztet Z Wątróbki Drobiowej
Pasztet z wątróbki drobiowej trwa około 30 minut od początku do końca. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 95 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 158 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, brandy, wątróbki z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Pasztet Z Wątróbki Drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki Drobiowej.
Instrukcje
Przyciąć tkankę łączną i tłuszcz: przyciąć dowolny tłuszcz lub tkankę łączną z wątroby i wyrzucić.
Podgrzać 2 łyżki masła w dużej patelni sauté na średnim ogniu i niech masło brązowy, o 3-5 protokół. Nie daj się spalić.
Dodaj szalotki i smażyć przez 1 minutę.
Dodaj wątróbki. Pamiętaj, aby dobrze umieścić je na patelni, aby mogły łatwiej brązowieć.
Posyp wątrobę solą. Odwróć wątróbki, gdy jedna strona brązowieje, około 2 minut.
Dodaj kapary, tymianek, czosnek, pasta anchois: gdy wątróbki są rumiane, dodaj kapary, tymianek, czosnek i pasta sardeli, jeśli używasz, i podsmaż jeszcze minutę.
Deglaze z brandy: zdjąć patelnię z ognia i dodać brandy. (Bądź ostrożny, gdy zwracasz go do ciepła, ponieważ może się zapalić, zwłaszcza jeśli używasz zasięgu gazu. Jeśli tak, przykryj patelnię na chwilę.) Zwiększyć ogień do wysokiej i niech się zagotuje brandy i zmniejszyć do konsystencji syropu, około 1-2 minut. Wyłączyć ciepło i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.
Puls w robocie kuchennym, dodać masło, śmietanę:
Umieścić mieszaninę w robocie kuchennym lub blenderze i pulsować kilka razy, aby połączyć.
Dodać pozostałe masło, śmietanę i przeciery. Mieszanka będzie wyglądać trochę luźno, ale będzie twardnieje w lodówce.
Umieścić w ramekins i schłodzić: pakować pasztet do ramekins lub małej misce, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę przed użyciem.
Pasztet będzie trwał około tygodnia w lodówce. Jeśli chcesz zachować go do miesiąca, wlej trochę roztopionego smalcu lub klarowanego putter na wierzchu, aby uszczelnić. Za każdym razem, gdy zanurzysz się w pasztecie, będziesz musiał ponownie zamknąć górę, aby ją zachować.
Podawać na krakersach lub plasterkach bagietki.