Pascha Ciasto Czekoladowo-Orzechowe
Need a deser bezmleczny? Pascha ciasto czekoladowo-orzechowe może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 55. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skórkę pomarańczową, posiłek ciasto Macy, kawałki orzecha włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biszkopt Czekoladowy Pascha, Pascha Ciasto Czekoladowo-Bananowe, oraz Pascha Ciasto Czekoladowe Przyprawy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. strona smaru i kurzu 9-calowej patelni springform z mączką Macy. Melt 7 oz. czekolady zgodnie z zaleceniami pkg.; odstawić. Beat żółtka i 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż gęste i cytryny kolorowe.
Dodać margarynę; ubijać do lekkości i puszystości.
Dodaj roztopioną czekoladę, skórkę pomarańczową i orzechy włoskie; dobrze wymieszaj.
Białka ubić w małej misce z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż do spienienia. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, ubijając aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać do masy czekoladowej.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec 35-40 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie czysta. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 min. Uruchom mały nóż lub szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; Usuń krawędź patelni. Delikatnie poluzuj ciasto od spodu patelni łopatką; umieść ciasto na stojaku z drutu. Całkowicie fajne. Dżem mikrofalowy w misce mikrofalowej na wysokości 10 sek.
Rozłóż na wierzchu ciasta. Stopić Pozostałe 1 oz. czekolada wg pkg.; mżawka nad ciastem.
Odstawić, aż czekolada będzie jędrna.