Parmigiano-Crusted Rigatoni z kalafiorem i Prosciutto
Parmigiano-Crusted Rigatoni z kalafiorem i Prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 877 kalorii, 25g białka, oraz 49g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, ząbek czosnku, rigatoni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Parmigiano-Crusted Rigatoni W / Kalafior & Boczek, Parmigiano-kalafior z Agliatą, oraz Rigatoni z bułką tartą, rozmarynem, czosnkiem i Parmigiano Reggiano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Na średniej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko złoty, o 3 protokół.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Gotować rigatoni aż al dente; o 6 minut przed rigatoni jest zrobione, dodać różyczki kalafiora do garnka.
Odcedzić, rezerwując 2 łyżki wody do gotowania makaronu.
W międzyczasie, w średniej misce, wrzucić panko z serem Parmigiano i pozostałe 2 1/2 łyżki oliwy z oliwek; doprawić solą i pieprzem.
Powrót rigatoni i kalafior do garnka.
Dodać krem czosnkowy, prosciutto i zastrzeżone wody makaronu i wrzucić, aż makaron jest pokryta. Zeskrobać makaron do dużego płytkiego naczynia do pieczenia i posypać mieszaninę Panko równomiernie na wierzchu. Dusić przez około 2 minuty, obracając stale, aż polewa jest równomiernie rumiane.