Parmezanowa tarta Budyniowa z dyni
Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 32. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, sól, parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta z dyni i parmezanem, Prosta Tarta Z Dyni, oraz Tarta Z Pieczonej Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, szałwię i sól połączyć w robocie kuchennym, następnie dodać masło i skrócenie i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z niektórych małych (mniej więcej wielkości grochu) grudki masła.
Mżawka z 2 łyżki wody lodowej i impuls, aż tylko włączone.
Wyciśnij małą garść ciasta: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, pulsując aż do momentu włączenia, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracuj, bo ciasto będzie trudne.)
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto do kulki ze skrobakiem, a następnie spłaszczyć do kwadratu 5 cali. Schłodzić ciasto, zawinięte w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach 17 na 8 cali i włóż do patelni. Trim nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis do wewnątrz i docisnąć do boku patelni, aby wzmocnić krawędź. Lekko nakłuć dno i boki muszli widelcem. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Wyłożyć skorupę ciasta folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec, aż boki są ustawione i krawędzie są bladozłoty, 18 do 20 protokół. Ostrożnie usuń folię i ciężary i piec skorupę, aż dno będzie bladozłoty, 10 do 15 minut więcej. Lekko posmaruj dno i boki skorupki białkiem jajka i kontynuuj pieczenie do wyschnięcia i połysku, około 5 minut. Całkowicie schłodzić na patelni na stojaku, około 15 minut.
Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Doprowadzić ser i śmietanę tylko do wrzenia w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Usuń z ciepła i strome, pokryte, 30 minut.
Przesmażoną śmietanę przelać przez sito o drobnych oczkach do miski, mocno naciskając na masę serową, a następnie wyrzucając ją.
Podczas gdy krem steeps, rozgrzać olej w 10-calowej patelni heavy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté squash z 1/8 łyżeczka soli i 1/8 łyżeczka pieprzu, obracając, aż lekko rumiane ze wszystkich stron, 8 do 10 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć i lekko ostudzić.
Wymieszać całe jajko, żółtko i pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w misce do połączenia.
Dodaj przesmażony krem, ubijając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Squash równomiernie rozsypać w tartej skorupie i zalać kremem.
Piec, aż krem jest tylko ustawić i złocisty w plastry, 30 do 35 minut. Ostudzić tartę na patelni na stelażu co najmniej 20 minut.
Tartę przeciąć na pół w poprzek, następnie przeciąć na pół wzdłuż i pokroić co ćwiartkę na 8 kawałków.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Dostępne w niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi i sklepie z artykułami kuchennymi Fante (fantes.com).
* Ciasto można schłodzić do 1 dnia.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż lekko zmięknie, około 20 minut, przed rozwałkowaniem.* Tarta może być pieczona 6 godzin wcześniej i całkowicie schłodzona, a następnie przechowywana, luźno przykryta folią, w temperaturze pokojowej.