Pappardelle z kiełbasą i nasionami kopru włoskiego bolognese
Pappardelle z kiełbasą i nasionami kopru włoskiego bolognese może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 731 kalorii, 29g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.38 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga parmezanu, ząbków czosnku, szalotki i oliwy z oliwek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantna kiełbasa Bolognese z Pappardelle, Kiełbasa i nasiona kopru włoskiego Ragu, oraz Pappardelle alla Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj kiełbaski w skórkach na patelni z wodą przez 10 minut. Lekko ostudzić, następnie odciąć skórki i wyrzucić, a mięso drobno posiekać.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzać nieprzywierającą patelnię i przez minutę tostować nasiona kopru włoskiego, aby wydobyć ich smak. Wrzucić nasiona na talerz, następnie dodać olej na patelnię i smażyć szalotki lub cebulę i czosnek przez około 5 minut, aż będą miękkie.
Wymieszać posiekane kiełbaski, czerwone wino, pomidory i pomidory czyste i gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub tak, aż pomidory gotowane w dół do sosu.
Makaron odsączyć, odstawić na patelnię i wsypać sosem z nasionami kopru włoskiego, parmezanem i natką pietruszki. Rozdaj dodatkowy parmezan przy stole.