Panna Cotta z sosem karmelowym
Panna Cotta z sosem karmelowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 54 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sproszkowaną żelatynę, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Orzechowa Panna Cotta z sosem karmelowym, Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), oraz Słony Karmel Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier i 1 szklankę pół na pół w średnim rondlu na średnim ogniu, ubijając do połączenia.
Dodaj pozostałe pół na pół, śmietanę i wanilię i gotuj przez 3 minuty.
W międzyczasie, w małej misce, ubij razem gorącą wodę i żelatynę, ubijając, aż żelatyna się rozpuści.
Mieszankę żelatyny ubić na pół na pół, aż do całkowitego połączenia.
Wyjąć z ognia i wlać do ramekins lub Cupcake puszki i schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub na noc, aż zestaw.
Wyjąć panna cotta z lodówki. Zanurz DNA ramekins lub Cupcake cyny w ciepłej kąpieli wodnej na około 15 sekund. Odwróć formy panna cotta na talerze do serwowania. Top z sosem pomarańczowo-karmelowym i niech spływają boki.
Podawać póki sos jest jeszcze ciepły.
Roztopić masło i brązowy cukier razem w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać sok pomarańczowy i anyż i gotować na wolnym ogniu, aż będzie gładka i gęsta, o 5 protokół. Wymieszać skórkę pomarańczową i zdjąć z ognia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto