Panierowane Paluszki Z Kurczaka
Panierowane paluszki z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 23G białka, oraz 17g tłuszczu. Jeśli masz sól, czosnek w proszku, przyprawione bułki tartej, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. 1385 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Panierowane Paluszki Z Kurczaka, Paluszki Cukinii Panierowane, oraz Chicken Spinoccoli-panierowana nadziewana pierś kurczaka ze szpinakiem, brokułami i serem.
Instrukcje
Umieść paski kurczaka w dużej, zamykanej plastikowej torbie. W małej misce wymieszaj jajko, maślankę i czosnek w proszku.
Wlać mieszaninę do worka z kurczakiem. Zamknąć i przechowywać w lodówce 2 do 4 godzin.
W innej dużej, zamykanej plastikowej torbie wymieszać mąkę, bułkę tartą, sól i proszek do pieczenia.
Wyjąć kurczaka z lodówki i odsączyć, odrzucając mieszaninę maślanki.
Umieścić kurczaka w worku mieszanki mąki. Uszczelnij i wstrząśnij, aby pokryć.
Rozgrzać olej w dużej, ciężkiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C).
Starannie ułożyć kurczaka w gorącym oleju. Smażyć na złoty kolor, a soki są jasne.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.