Panierowana Polędwica
Panierowana polędwica wołowa może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 356 kalorii, 35 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 2,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 4 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką sól, mleko, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak polędwica wołowa z ziołami, polędwica z grilla i polędwica z grilla.
Instrukcje
W płytkiej misce ubij jajka z mlekiem. W innej płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Zanurz stek w mieszance jajecznej, a następnie obtocz w mieszance okruchów.
Na dużej patelni na średnim ogniu smaż steki na oleju partiami przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Przełożyć na nienatłuszczoną blachę do pieczenia. Najlepsza wołowina z plasterkami pomidora i sera. Podpiekaj 4-6 cali od ognia przez 1-2 minuty lub do momentu, aż ser się roztopi.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek z polędwicy wołowej bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "