Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Panang Tofu Curry może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 251 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i odebrać tofu, mleko kokosowe, złoty brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Panang Tofu Curry, Wegetariańskie Panang Curry z tofu, oraz Panang Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelniprzez średnie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
2
Addshallots, imbir, i czosnek; cookuntil szalotki są miękkie, about6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
Imbir
3
Dodaj masło orzechowe, kurkuma, kminek, i chili pasta; mieszać aż pachnące, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Orzechowe
Pasta Chili
Kurkuma
Kminek
4
Ubij w 1 szklance wody, wtym mleku, liści limonki i cukru brązowego; doprowadzić do duszenia.SOS doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
SOS
Cukier
Woda
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Dodaj tofu, marchew, i papryka; dusić na średnim ogniu, aż carrotsare miękkie, Regulacja ciepła tomedium-niskie, jeśli zaczyna boiland od czasu do czasu delikatnie mieszając, o 20 protokół. Doprawić do smaku solą. DO AHEAD: można bemade 3 dni do przodu. Lekko schłodzić, przykryć i schłodzić. Przed podaniem rozgrzać overmedium.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Marchew
Sól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
* Dostępne w Azji foodsection wielu supermarketach i na rynkach azjatyckich.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Zespół kadr Stones Gruner Veltliner z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.