Paluszki serowo-czosnkowe
Paluszki serowe czosnkowe od początku do końca zajmują około 55 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 111 kalorii . Za 15 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 32 osób. 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go ponownie. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, mąkę, proszek czosnkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje łyżkowy wynik 0% , co jest wynikiem możliwym do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Paluszki Chlebowe Zawijane w Boczku , Naturalne Jedzenie Dla Dzieci: Paluszki Kalafiorowe oraz Zupa Z Białej Fasoli i Czosnku Ze Szpinakiem i Chrupiącą Prosciutto oraz Tostami Rozmarynowo-Czosnkowymi .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie i mleku.
Dodaj cukier, masło, sól, sodę oczyszczoną i 3 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało zwarte ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; przykryć i odstawić na 10 minut. Podziel na 32 części. Uformuj każdy w placek o średnicy 4-1/2 cala. lina.
Do płytkiej miski włóż roztopione masło.
Umieść ser w osobnej, płytkiej misce. Zanurz liny w maśle, a następnie posmaruj serem.
Umieścić w odległości 3 cali od siebie na lekko natłuszczonych blachach do pieczenia.
Połącz przyprawę włoską i proszek czosnkowy; posypać paluszkiem chlebowym. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 10-15 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij na stojaki z drutu.