Owoce i cynamon Semifreddo
Need a przystawka bezglutenowa? Owoce i cynamon Semifreddo może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. Jeśli masz likier amaretto, sok z cytryny, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Ricottan i kandyzowane owoce Semifreddo, Migdałowy Semifreddo Z Suszonymi Owocami I Przyprawami Miodu, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotuj podwójny kocioł lub zamocuj żaroodporną miskę na małym rondlu z gotującą się wodą. W misce, połączyć żółtka i 1/2 szklanki cukru, i ubijać do piany.
Przenieść miskę natychmiast do kąpieli lodowej, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie.
Tymczasem w osobnej misce ubijamy śmietanę na średnie szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny żółtka, a następnie wymieszaj z cynamonem.
W osobnej misce ubijamy białka i likier amaretto do uzyskania miękkich szczytów i składamy je do mieszaniny żółtko-śmietana.
Wlać mieszaninę do patelni bochenkowej lub małego naczynia do pieczenia i zamrozić mieszaninę do miękkiego zamrożenia, około 4 godzin.
Podczas gdy semifreddo zamarza, wrzucić jagody z sokiem z cytryny i pozostały 1/4 szklanki cukru w małej misce. Lekko rozgnieść widelcem, aby zmiażdżyć niektóre jagody. Aby służyć, łyżka semifreddo do poszczególnych dań deserowych, top z niektórych mieszanki jagodowej i udekorować ogoloną czekoladą.