Ostra Krewetka i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową

Ostra Krewetka i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać pikantne krewetki i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową spróbować. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 466 kalorii. Ten przepis służy 2. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, sos rybny, SOS chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ostra Krewetka Tempura, Pikantny Tatar Z Przegrzebków W Filiżankach Ogórkowych Przepis, oraz Ciastka z krabem i przegrzebkiem z trawy cytrynowej z pikantnym sosem do zanurzania ogórków dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu o ciężkim dnie wlać wystarczającą ilość oleju, aby napełnić patelnię około jednej trzeciej drogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Podgrzewać na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju osiągnie 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
3
Wymieszać mąkę, skrobia kukurydziana, nasiona sezamu, sól, cukier, proszek do pieczenia, woda, sake, SOS chile, i sos rybny razem w dużej misce. Zanurz krewetki i przegrzebki w cieście, pozwalając nadmiar ciasta kapać z powrotem do miski i delikatnie upuścić do gorącego oleju. Smaż krewetki i przegrzebki, aż chrupiące i złoty, o 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sos RybnySos Rybny
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Ubić razem imbir, cukier, płatki chile, ocet ryżowy, i sos rybny. Wrzucić ogórek do dressingu i podzielić na 2 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos RybnySos Rybny
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Krewetki i przegrzebki wyjąć z oleju i osuszyć na papierowych ręcznikach, doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Miejsce 2 krewetki i 1 przegrzebek na każdym talerzu na górze sałatki ogórkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy do smażeniaOlej rzepakowy do smażenia01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.płatki chilepłatki chile1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)SOS chile (zalecane: Sriracha)SOS chile (zalecane: Sriracha)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana1ogórek, juliennedogórek, julienned01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sos rybnysos rybny2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna0caleświeży imbir, obrany i drobno startyświeży imbir, obrany i drobno starty11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet ryżowyocet ryżowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy2largesprzegrzebki, oczyszczoneprzegrzebki, oczyszczone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)4largeskrewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna wodazimna woda

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia10
Magazyn