Orecchiette z brukselką i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Orecchiette z brukselką i boczkiem. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 500 kalorii, 19g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser parmigiano-reggiano, pieprz, bekon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Orecchiette z pieczoną brukselką, Orecchiette z brukselką i orzechami laskowymi, oraz Orecchiette Carbonara ze zwęgloną brukselką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzechy laskowe na talerzu ciasta i tosty przez 8 minut, lub aż pachnące.
Niech orzeszki ostygną, a następnie grubo posiekać.
W małym rondlu gotuj wywar z kurczaka, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, około 15 minut; utrzymuj ciepło.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać brukselkę, przykryć i gotować, aż chrupiące przetargu, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć brukselkę i osuszyć. Zagotować wodę.
Dodaj orecchiette i gotować aż al dente, 12 do 15 protokół; odcedzić.
Tymczasem, w dużej, głębokiej patelni, gotować boczek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ostry, o 6 protokół.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Dodaj masło do patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane i orzechowy, o 3 protokół.
Dodać brukselkę i orzechy laskowe i gotować do ogrzania przez, O 2 protokół.
Dodać orecchiette wraz z zmniejszonej bulionu kurczaka i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż sos jest lekko wchłaniany, o 2 protokół. Wymieszać 1/2 szklanki sera Parmigiano, doprawić solą i pieprzem i przełożyć do dużej miski.
Udekorować boczkiem i pozostałą 1/2 szklanki sera i podawać.