Okruchy brukselki i kalafiora
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać okruchy Topped brukselka i kalafior spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ząbek czosnku, sok z cytryny, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brukselka Okruchowa, Chrupiąca zapiekanka z brukselki i kalafiora, oraz Brukselka Z Boczkiem.
Instrukcje
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu; dodać czosnek, i smażyć 1 minutę. Wymieszać z bułką tartą i 1/4 łyżeczki. sól, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 do 4 minut lub aż lekko tosty.
Ułóż brukselkę w koszyku na parze nad wrzącą wodą. Przykryć i pary 8 minut lub do crisp-tender.
Dodać kalafior. Okładka i pary 2 do 3 1/2 minuty lub tylko do miękkości.
Brukselkę i kalafior przelać do naczynia do serwowania; posypać sokiem z cytryny, pieprzem i pozostałą 1/4 łyżeczki. sól, i wrzucić do połączenia.
Posypać mieszaniną bułki tartej; podawać natychmiast.