Zupa Z Kurczaka I Makaronem Warzywnym
Zupa Z Kurczakiem i Makaronem Warzywam to danie główne bez nabiału . Ten przepis podaje 64 porcje i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 227 kalorii . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Dzięki temu przepisowi zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Ten przepis z Taste of Home wymaga marchewki, wody, cebuli i makaronu jajecznego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 39% . Zupa z kurczakiem i makaronem Miso Ramen , azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem oraz gorąca i kwaśna zupa z makaronem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozdziel kurczaki i wodę pomiędzy dwa garnki. Powoli doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, zgarniając powierzchnię w miarę pojawiania się piany.
Usuń kurczaki z bulionu; odłożyć na bok, aż ostygnie na tyle, że będzie można go znieść.
Do garnków dodać seler, marchew, cebulę, bazę z kurczaka i pietruszkę; doprawić solą i pieprzem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ. Wmieszać do zupy.
Usuń mięso z kurczaka z kości; pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Dodaj do zupy; przegrzać.
Podawaj żądaną ilość. Ostudzić pozostałą zupę; przenieść do pojemników zamrażalniczych. Zamrażaj do 3 miesięcy.
Aby użyć mrożonej zupy: Rozmrozić w lodówce przez noc.
Umieścić w rondelku i podgrzać.