Ogórek & Koper Włoski Meze
Ogórek i koper włoski Meze może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Jeśli masz nasiona kopru włoskiego, oliwę z oliwek, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest dostarczany przez SippitySup. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ogórek i koper włoski Meze, Ogórek I Koper Włoski Meze, oraz Półmisek Meze z hummusem, Sałatka z krewetek i sałatka z ogórków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić ogórki w włócznie ½ cala. Może być konieczne ćwierć lub połowę z nich. Młode ogórki perskie często można pozostawić w całości. Szukasz jednolitości, więc wykorzystaj swój osąd.Równomiernie przyciąć Cebulki kopru włoskiego i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Zachowaj liście do dekoracji.
Usuń część rdzenia, zachowując nienaruszone warstwy. Pokroić je w plastry ½ cala.
Umieść ogórki, koper włoski, Tajskie chilis i ząbki czosnku w dużej, odpornej na ciepło, niskiej misce, tacy lub naczyniu do pieczenia.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki do dużego, niereaktywnego rondla. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez około 5 minut. Następnie ubogi gorący płyn nad mieszaniną kopru ogórkowego, mieszając, aby dobrze pokryć. Płyn powinien prawie pokryć wszystkie składniki. Jeśli nie, dodaj trochę więcej wody.
Niech mieszanina ostygnie całkowicie. Następnie można przykryć naczynie i przenieść je do lodówki. Będą gotowe do jedzenia w ciągu około 4 godzin, ale będą w najlepszym wydaniu, jeśli poczekasz do następnego dnia przed jedzeniem.
Podawać schłodzone na rodzinnym talerzu z odrobiną marynaty i dobrą mżawką owocowej oliwy z oliwek.
Dekoruj liśćmi kopru włoskiego.