Ogony homara w szampanie
Ogony homara w szampanie wymagają ok. 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 11g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.8 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ogony homara, zieloną cebulę, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Szampan i pomarańcza-ogony homara na parze en Papillote, Pieczone Ogony Homara, oraz Ogony Homara Wędzone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ogony homara, szampan, zieloną cebulę i sól na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć patelnię, i gotować na wolnym ogniu, aż homar jest gotowane przez, o 15 protokół.
Przełóż homara na talerz.
Śmietanę wymieszać w sosie szampańskim na patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż sos zmniejszy się do około 1/3 szklanki, 5 do 10 protokół.
Masło ubić w sosie do szampana, 1 łyżkę na raz, aż sos będzie gładki. Przykryj patelnię i usuń z ognia.
Usunąć ogony homarów z muszli i pokroić w medaliony. Łyżka sosu do szampana nad medalionami z homara.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine Louis Michel et Fils Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Domaine Louis Michel et Fils Chablis]()
Domaine Louis Michel et Fils Chablis
Ten Chablis ujawnia białe nuty owocowe, takie jak brzoskwinia, i ma trwałą strukturę mineralną. W ustach kamienne uczucie, które jest tak typowe dla Chablis, sprawia, że jest to okrągłe i czyste wino.Podawać między 53-57 ° F. To wino powinno być wietrzone lub dekantowane przed degustacją.