Od czasu do czasu Wegetariańskie pieczone brukselki, dyni i jabłka z kandyzowanymi orzechami włoskimi
Okazjonalne Wegetariańskie pieczone brukselki, dyni i jabłko z kandyzowanymi orzechami włoskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 4,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 1318 kalorii. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz połówki orzecha włoskiego, szalotkę, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczona Dynia Balsamiczna I Brukselka, Pieczona brukselka i dyni z boczkiem, oraz Pieczona dynia maślana, brukselka i cebula.
Instrukcje
1
W przypadku brukselki: Rozgrzej piekarnik do 191°. w dużym, płytkim naczyniu do pieczenia Wrzuć brukselkę, dyni, jabłka i szalotkę z oliwą z oliwek i liśćmi szałwii. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
1/2 Gałązki Rozmarynu
Pakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
Na Imprezy
2
Piec bez mieszania, aż warzywa i jabłka są pomarszczone, lekko brązowe, a krawędzie squasha zaczynają się chrupać, 45 minut do 1 godziny. Tymczasem przygotować orzechy włoskie.
Umieść frytkownicę lub rondel na dużym ogniu i dodaj olej roślinny lub rzepakowy, aby zbliżyć się nie bliżej niż 3 cale od góry garnka; po dodaniu orzechów włoskich olej będzie bąbelkować i wzrosnąć.
Dobrze odcedzić i natychmiast wymieszać z cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Rozprowadzić płasko na blasze do pieczenia i pozostawić do wyschnięcia na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Mieć blachę do pieczenia wyłożoną papierowymi ręcznikami w pobliżu. Potwierdź, że temperatura oleju wynosi 191°, dostosowując w razie potrzeby. Pracując partiami, jeśli to konieczne, dodaj orzechy włoskie i wymieszaj raz lub dwa razy. Smażyć do bursztynowo-brązowego, około 30 sekund. Za pomocą skimmera z drutu lub żaroodpornej łyżki szczelinowej wyjąć z oleju i przenieść do ręczników papierowych.
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Skimmer
8
Posypać lekko solą i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed użyciem. Może być przechowywany w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
1
Wyjąć warzywa z piekarnika, skropić syropem klonowym i posypać 2-3 łyżkami połówek lub z grubsza pokruszonych kawałków orzecha włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania