Ocet Żurawinowy
Ocet żurawinowy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, żurawinę, drewniane szaszłyki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Spróbuj Ocet Żurawinowy, Ocet Żurawinowy Pomarańczowy, oraz Ciasto Z Octem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ocet, 1 szklanka żurawiny i cynamon w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; odstawić 2 minuty. Wymieszaj miód.
Używając striptizerki do cytrusów lub noża do parowania, Wytnij paski skórki z pomarańczy, zachowując pomarańczę do innych zastosowań. Pozostałe 1 szklankę żurawiny i skórki pomarańczowej nawlecz na szaszłyki; umieść w ozdobnych butelkach lub słoikach.
Odcedzić mieszaninę octu, odrzucając żurawinę.
Wlać płyn na szaszłyki w butelkach. Przechowywać w temperaturze pokojowej 2 tygodnie przed użyciem, aby w pełni rozwinąć smak.
Usuń szaszłyki jako krople octu, aby zapobiec psuciu się żurawiny.