O ' Choco Cafe Cake-Semi-Homemaker
O ' Choco Cafe Cake-Semi-Homemaker wymaga około 6 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 652 kalorii, 9g białka, oraz 38g tłuszczu. Za $1.1 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka lodów kawowych, ciastek czekoladowych, lodów czekoladowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Ciasto Rumowe-Pół-Domowe, Mexicali Enchiladas-Półbuty, oraz Kolorowy Ryż-Pół-Domowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ustaw lody na blacie na około 30 do 45 minut, aby zmiękły, ale nie stopiły się.
Zmiażdż ciasteczka w robocie kuchennym razem z masłem.
Spryskaj bochenek o wymiarach 9 na 5 cali sprayem do gotowania i wyłóż go woskowanym papierem tak, aby papier zakrywał boki i był wyższy niż patelnia. Papier powinien spaść na boki patelni. Wciśnij zmiażdżone ciasteczka na dno patelni, aby uzyskać grubą warstwę. Nie pozwól, aby ciasteczka przesuwały się po bokach.
Ułóż lody w preferowanej kolejności. (Zwykle robię kawę, czekoladę, a potem wanilię.) Wygładź każdą warstwę przed wlaniem następnego smaku lodów, aby uzyskać równą powierzchnię dla następnej warstwy. Napełnij patelnię ostatnią warstwą, aby lody były na poziomie boków patelni.
Przykryj folią i włóż do zamrażarki, aż lody będą twarde i twarde, co najmniej 5 do 6 godzin. (Zwykle zaczynam to rano, aby służyć jako deser po obiedzie.)
Gdy lody będą twarde i twarde, zdejmij plastikową folię. Zanurz patelnię w ciepłej wodzie, aby ułatwić jej wyjęcie, ale nie pozwól, aby woda dostała się do garnka. Odwróć na ozdobny talerz, używając woskowanego papieru, aby wyjąć ciasto z patelni.
Usuń woskowany papier i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "