Niskotłuszczowy placek dyniowy

Niskotłuszczowy placek dyniowy
Niskotłuszczowy placek dyniowy to europejski przepis na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 134 kalorie. Za 1,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis wypróbowało i polubiło 137 osób. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 40 minut. Ten przepis z Allrecipes wymaga puree z dyni, laski wanilii, mielonego ziela angielskiego i soli. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 51%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również Ciasto Dyniowe – o niskiej zawartości węglowodanów i bezglutenowe, Mus z sernika dyniowego (o niskiej zawartości cukru i niskiej zawartości tłuszczu) i Mini sernik dyniowy z bezglutenowym spodem Brownie {Super Simple, GF, Low Fat + Low Calorie}.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C (300 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny Lub Sznurek RzeźniczySznurek Kuchenny Lub Sznurek Rzeźniczy
2
Umieść osiem (5 1/2 uncji) kokilek w dużym naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Pojedyncze Biszkopty Z Kremem, Podzielone4 Pojedyncze Biszkopty Z Kremem, Podzielone
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Wymieszaj 1 1/4 szklanki cukru i wody w rondlu na średnim ogniu; gotuj i mieszaj, aż uzyska ciemnobursztynowy kolor, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
32 Duże Pianki Marshmallow, Przekrojone Na Pół32 Duże Pianki Marshmallow, Przekrojone Na Pół
Opakowanie Zwykłego, Gotowego Do Użycia Wałkowanego FondantuOpakowanie Zwykłego, Gotowego Do Użycia Wałkowanego Fondantu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Uncji Dżemu Malinowego10 Uncji Dżemu Malinowego
4
Szybko podziel karmel pomiędzy kokilki; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
W dużej misce wymieszaj jajka, cynamon, sól, goździki, imbir, ziele angielskie, muszkatołowiec i 1/3 szklanki cukru. Mieszaj puree z dyni, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
1/2 Szklanki Lambrusco1/2 Szklanki Lambrusco
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
GoździkiGoździki
Gruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, UmyteGruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, Umyte
32 Duże Pianki Marshmallow, Przekrojone Na Pół32 Duże Pianki Marshmallow, Przekrojone Na Pół
Dodatkowy Klarowny Ekstrakt WaniliowyDodatkowy Klarowny Ekstrakt Waniliowy
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
żółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałkiżółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybko Rosnące Suche DrożdżeSzybko Rosnące Suche Drożdże
Glazura śliwkowaGlazura śliwkowa
6
Podgrzej mleko w rondlu na średnim ogniu, aż zacznie delikatnie wrzeć i wytwarzać parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
, Takie Jak Olej Rzepakowy, Takie Jak Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Uncji Dżemu Malinowego10 Uncji Dżemu Malinowego
7
Zdjąć z ognia.
8
Do mleka włóż nasiona i laskę wanilii. Pozostawić do namoczenia na 10 minut. Powoli odcedź gorącą mieszaninę mleka do masy jajecznej i wymieszaj, aż powstanie cienki krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Arborio Lub Inny Ryż Biały KrótkoziarnistyRyż Arborio Lub Inny Ryż Biały Krótkoziarnisty
2 Małe Fioletowe żelki2 Małe Fioletowe żelki
Ciemno Dojrzewający Sos Sojowy Tamari, Dostępny W Sklepie Z żywnością AzjatyckąCiemno Dojrzewający Sos Sojowy Tamari, Dostępny W Sklepie Z żywnością Azjatycką
, Takie Jak Olej Rzepakowy, Takie Jak Olej Rzepakowy
Dodatkowy Klarowny Ekstrakt WaniliowyDodatkowy Klarowny Ekstrakt Waniliowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybko Rosnące Suche DrożdżeSzybko Rosnące Suche Drożdże
9
Rozłóż krem równomiernie pomiędzy kokilek, pozostawiając około 1/4 cala na górze każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Fioletowe żelki2 Małe Fioletowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Napełnij naczynie do pieczenia gorącą wodą, aby sięgała do połowy wysokości ramekinów. Przykryj naczynie do pieczenia wytrzymałą folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Zwykłego, Gotowego Do Użycia Wałkowanego FondantuOpakowanie Zwykłego, Gotowego Do Użycia Wałkowanego Fondantu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki
4 Pojedyncze Biszkopty Z Kremem, Podzielone4 Pojedyncze Biszkopty Z Kremem, Podzielone
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Piec w nagrzanym piekarniku, aż flan się stwardnieje, od 45 do 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny Lub Sznurek RzeźniczySznurek Kuchenny Lub Sznurek Rzeźniczy
12
Wyjmij ramekiny z gorącej wody, aby całkowicie ostygły. Przykryj i przechowuj w lodówce, aż będzie zimne, co najmniej cztery godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Zwykłego, Gotowego Do Użycia Wałkowanego FondantuOpakowanie Zwykłego, Gotowego Do Użycia Wałkowanego Fondantu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Przeprowadź nóż wokół wewnętrznej krawędzi każdego kokilka i połóż na nim odwrócony talerz. Odwróć i zwolnij flan.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
14
Udekoruj i podawaj.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Tempranillo, Moscato Dasti, Grenache, Albarino

Kremowe sherry, porto i tempranillo to świetny wybór do kremu karmelowego. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Ruinart, Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 89 dolarów.
NV Ruinart, Wino
NV Ruinart, Wino
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn