Najwyżej oceniany gulasz węgierski

Najwyżej oceniany gulasz węgierski
Najwyżej oceniany gulasz węgierski to danie główne z Europy Wschodniej. Za 1,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 473 kalorie, 29 g białka i 25 g tłuszczu każda. Jeśli masz pod ręką cebulę, olej rzepakowy, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 19 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Wypróbuj najwyżej oceniany gulasz węgierski, najwyżej ocenianą włoską pieczeń garnkową i najwyżej ocenianą włoską pieczeń garnkową, aby znaleźć podobne przepisy.

Instrukcje

1
Na dużej patelni podsmaż wołowinę, wieprzowinę i cebulę na oleju na średnim ogniu; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać wodę, paprykę, sól i majeranek; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Tuż przed podaniem wymieszaj mąkę i śmietanę na gładką masę; wmieszać do masy mięsnej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Podawać z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem

Polecane wino: Shiraz, Rioja, Zweigelt

Gulasz w menu? Spróbuj sparować z Shirazem, Rioją i Zweigeltem. Chociaż węgierskie wino czerwone byłoby odpowiednie, polecamy kilka łatwiejszych do znalezienia win czerwonych, które również będą dobrze pasować. Kilikanoon Covenant Shiraz z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Przymierze Kilikanoon Shiraz
Przymierze Kilikanoon Shiraz
Covenant 2008 ma jaskrawoczerwony kolor z młodzieńczymi szkarłatnymi odcieniami. Nos emanuje nutami lukrecji, mielonej kawy i pikantnych, czarnych oliwek połączonych z pikantnym zwęgleniem francuskiego dębu. Ciemne, pikantne aromaty imponująco oddziałują na podniebienie. Jego gładkie odczucie w ustach i tekstura uwodzicielsko łączą się z dębem, zapewniając trwałe, drobnoziarniste wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn