Najlepszy Stek Z Kurczaka

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj najlepszego smażonego steka z kurczaka. Na 9,37 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1857 kalorii, 126g białka, oraz 105 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 4966 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś skracanie warzyw, proszek do pieczenia, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Stek Smażony Z Kurczakiem, Stek Z Kurczaka Smażony, oraz Stek Z Kurczaka Smażony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Funt steki do około 1/4-cala grubości.
Umieść 2 szklanki mąki w płytkiej misce. Wymieszać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, pieprz i sól w osobnej płytkiej misce; wymieszać z maślanką, jajkiem, sosem Tabasco i czosnkiem. Każdy stek najpierw zanurzamy w mące, następnie w cieście i ponownie w mące. Poklep mąkę na powierzchnię każdego steku, aby były całkowicie pokryte suchą mąką.
Podgrzać skracanie w głębokim żeliwnym patelni do 325 stopni F (165 stopni C). Smażyć steki, aż równomiernie złoty kolor, 3 do 5 minut na stronie.
Usmażone steki układamy na talerzu z papierowymi ręcznikami do osuszenia.
Spuścić tłuszcz z patelni, zastrzegając 1/4 szklanki płynu i tyle stałych pozostałości, jak to możliwe.
Powrót patelni na średnim ogniu z zarezerwowanym olejem.
Pozostałą mąkę ubić na oleju. Zeskrobać dno patelni za pomocą szpatułki, aby uwolnić ciała stałe do sosu. Wymieszać z mlekiem, podnieść ogień do średniej, i doprowadzić sos na wolnym ogniu, gotować, aż gruby, 6 do 7 protokół. Doprawić koszerną solą i pieprzem. Łyżka sos na steki służyć.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.