Nadziewane Pomidory

Nadziewane Pomidory
Nadziewane pomidory wymagają z grubsza 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Za 79 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 234 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 5 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, bułki tartej, parmezanu i pomidorów dojrzewających w winorośli. Z łyżką wynik 82%, to danie jest wyjątkowe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Faszerowany piknik: pomidory faszerowane Tunanem i karczochami, czerwona papryka, cukinia faszerowana Fetanem i ciecierzycą, jabłka Macintosh faszerowane orzechami i brązowym cukrem, Pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą), oraz Nadziewane pomidory.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój pomidory na pół poziomo i zgarnij miąższ i nasiona. Sól wewnątrz i odpocznij do góry nogami na blasze wyłożonej rusztem, aby wydobyć soki, około 15 minut. W międzyczasie w średniej misce wymieszaj bułkę tartą, czosnek, bazylię, pieprz, 1/4 szklanki startego parmezanu i olej. Nadziewamy pomidory nadzieniem, posypujemy pozostałym parmezanem i pieczemy, aż pomidory się ugotują, a wierzchołki będą złotobrązowe, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
ParmezanParmezan
PomidorPomidor
EkstraktEkstrakt
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
NasionaNasiona
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn